четвъртък, 6 септември 2012 г.

Диета с голяма закуска

Диетата с голяма закуска залага на максимата: „Закусвай като крал, обядвай като принц и вечеряй като просяк“. В диетата с голяма закуска може да ядете каквото искате предимно сутрин. 

диета с голяма закуска

Диетата с голяма закуска (The Big Breakfast Diet) е създадена от д-р Даниела Якубович. Според нея приемът на храна с около 600-850 ккал преди 9 часа сутринта ускорява метаболизма, използвайки т.нар. циркадни ритми в организма. Те влияят на производството на хормони, на това как организмът използва въглехидратите и белтъчините за гориво и на ефективното изгаряне на мазнини. 

диета с голяма закускаВ диетата с голяма закуска може да ядете каквото искате. Сладолед, пица, донати - те са идеални за закуска, ако ги консумирате заедно с храни, богати на белтъчини и фибри. Спазвайки диетата може да отслабнете с около 10-12 кг за 30 дни. „Когато ядете правилните храни в точното време, ускорявате метаболизма, задоволявате глада преди да се е появил и така отслабвате.“, обяснява д-р Якубович. 

Примерна закуска
  • Бъркани яйца, приготвени от 3 яйца, 50 г сирене, 50 г шунка и зеленчуци по избор
  • 1 парче кекс
  • 1 купичка мюсли с прясно мляко
  • 1 чаша плодов фреш по избор
  • 1-2 бисквити или други сладки неща
Белтъчините са в основата на диетата с голяма закуска, които са добре познати със способността си да задоволяват глада, оставяйки чувство за ситост. Въглехидратите също са идеални за закуска, защото консумирани преди 9 часа сутринта повишават енергията и не се превръщат в мазнини. За обяд и вечеря се консумират предимно белтъчини, нискокалорични зеленчуци и плодове. Калориите приети по време на обяд и вечеря не бива да са повече от тези на закуска – около 800. 

0 коментара:

Публикуване на коментар