понеделник, 6 август 2012 г.

Лека вечеря

На обяд сте преяли в някое от завнеденията за бързо хранене до работа или училище и сега не сте гладни, но сърце не ви дава да си легнете без да хапнете? Това е едно от лесните решения за такива ситуации- лека вечеря. От какво се състои тя? Вижте долу! :)

ГУРМЕ ПРЕДЯСТИЕ- ОСНОВНО ЯДЕНЕ

Какво ще ви трябва:
100гр. обезкостени маслинки, нарязани на филийки
босилек на вкус(сух или пресен нарязан)
зехтин на вкус
един голям розов домат нарязан на филийки (розовия домат е сорт домати)
моцарела(продава се едно топче от оптимално за домата количество в пликче с марината- има няколко вида: краве, биволско и козе сирена моцарела; по избор) нарязана на тънки филийки
няколко бразилски хлебчета(рецептата по-долу)
червено вино със сира или бяло шардоне (по избор)
Приготвяне:
В най-обикновена равна чиния наредете филийките вече нарязан домат една до друга. Отгоре върху всяка филийка домат сложете по една филийка сирене моцарела. Поръсете с нарязаните на филийки маслинки и босилека. Залейте с тънка струя зехтин , защото маслините също са мазнички. Нарежете всяка трупичка на половина за да е по-удобно и си похапнете та зи свежа салата с бразилско хлебче и чаша приятно вино. Да ви е сладко (по-точно солено, но такъв е израза)!
BON APETIT!



Рецепта за Бразилски хлебчета:

Продукти:

1/2 кг брашно
1 ч.л. мая

Време за приготвяне:

120 минути

приготвяне:
Брашното (1/2 кг), киселото мляко (250 г), яйцата (3 бр), маята (1 ч.л.) и солта се смесват и се разбъркват. Добавя се настърганият кашкавал (400 г) и се меси 10-15 минути. Оставя се да престои 45 минути - 1 час.
След като бухне, тестото се нарязва на малки парчета, от които се оформят много тънки, продълговати хлебчета. Оставят се да престоят във формата за печене 15 минути - 1/2 час, след което се пекат до получаване на златиста коричка (около 35-40 минути).

0 коментара:

Публикуване на коментар