събота, 11 август 2012 г.

Салатена диета


Салатената диета е създадена от Таша де Серио – популярен майстор готвач. Въпреки че салатената диета не е създадена специално за отслабване, тя е нискокалорична и неминуемо помага за сваляне на излишните килограми.

салатена диета

Салатената диета е по книгата „Салата за вечеря“ на Таша де Серио. В нея майстор готвачът предлага богат избор от рецепти за салати, но разбира се вие може да експериментирате на воля. Достатъчно е да хвърлите поглед на препоръчителните продукти и на примерно меню и да се наслаждавате на вкусните салати, докато сваляте излишните килограми, зареждайки организма с енергия и жизненоважни хранителни вещества.

салатена диетаПрепоръчителни продукти за приготвяне на салати
Зелена салата, домати, цвекло, чушки, череши, ябълки, мандарини, аншоа, маслини, каперси, сирене, ядки, семена, хляб, пълнозърнест хляб, паста, кафяв ориз, боб, яйца, морски дарове, пилешко, свинско, агнешко, говеждо, йогурт, горчица, зехтин, орехово олио, сусамово олио, балсамов оцет, винен оцет, лимонов сок, портокалов сок, черен пипер, свежи билки

Предимства на салатената диета

  • Повишената консумация на зеленчуци и плодове се отразява изключително благоприятно на цялостното здравословно състояние.
  • Салатите се приготвят бързо и лесно.
  • Подобрява храносмилането и зарежда организма с витамини и минерали.

салатена диета

Примерно меню
Закуска: Яйца на очи със салата от броколи и пшеничен зародиш
Обяд: Пушена пъстърва и картофена салата
Вечеря: Салата от кус-кус, тиквени семки и сос винегрет

ROZALI

0 коментара:

Публикуване на коментар