Следващите диети са лесни за изпълняване именно през есента.Не ги пропускайте:
Есенна диета – примерно меню
Понеделник
3 кофички кисело мляко, което приемаме на 5 пъти с 300 г зеленчуци, 2-3 маслини, 1 ч.л. ябълков оцет, кафе без захар, минерална вода
Вторник
400-500 г пилешко или телешко месо – варено или печено, разпределено на 5 приема, богата салата от домати, чушки, моркови и други зеленчуци по избор, минерална вода
Сряда
1-2 кг плодове, разпределени на 5 порции, кафе или чай без захар, минерална вода; ако усетите глад, може да хапнете 1 филийка черен хляб с извара
Четвъртък
5 твърдо сварени яйца, разпределени на 5 приема, богата салата от зеленчуци, 1 ч.л. ябълков оцет, кафе без захар, минерална вода
Петък
2 кг зеленчуци, разпределени на 5 приема, 50 г сирене, кафе без захар, минерална вода
Събота
500 г печена риба с лимон и богата салата, разпределена на 5 приема, 1 ч.л. ябълков оцет или 1 чаша бяло вино, кафе без захар, минерална вода
Неделя
8 часа: 1 кофичка кисело мляко
10 часа: 1 твърдо сварено яйце
12 часа: 200 г варено или печено пиле с богата салата, 1 чаша бяло вино
16 часа: 200 г сини сливи
18 часа: 50 г кашкавал и богата салата от сезонни зеленчуци
Диета с грозде
Диетата с грозде е един от най-ефективните методи за отслабване в края на лятото и началото на есента. Сладък продукт като гроздето е диетичен, когато се знае в какво количество и в съчетание с кои продукти да се яде.
Никой не би оспорил полезните качества на гроздето признати от векове:
Първи ден
Закуска: Плодова салата от 100 г грозде, 1/2 портокал, 1 с.л. овесени ядки, 1 ч.л. слънчогледови семки и 150 г нискомаслено кисело мляко
Втора закуска: 1 чаша сок от грозде
Обяд: 50 г пушено пуешко филе, 1 шепа счукани орехи, 100 г грозде
Вечеря: 300 г задушени зеленчуци, 100 г грозде, 1 портокал
Втори ден
Закуска: 1 купичка от 200 г нискомаслено кисело мляко, 1 с.л. лимонов сок, малко настъргана лимонова кора и 100 г грозде
Втора закуска: 1 чаша сок от грозде
Обяд: 1 купичка варен ориз, 100 г печена риба, 100 г грозде
Вечеря: 1 морков, 2 варени картофа, 100 г грозде
Трети ден
Закуска: 1 филийка пълнозърнест хляб, намазана с горчица, 50 г кашкавал и наредена с нарязани на половина гроздови зърна
Втора закуска: 100 г грозде
Обяд: 1 салата по избор, 100 г грозде
Вечеря: 200 г печено пилешко месо, 1/2 краставица, 1 домат, 100 г грозде
Четвърти ден
Закуска: 1 филийка пълнозърнест хляб с извара, наредена с нарязани на половина гроздови зърна
Втора закуска: 100 г грозде
Обяд: 1 варено яйце, 1 купичка нискомаслено кисело мляко със 100 г грозде и 1 с.л. мед
Вечеря: 200 г задушени броколи, 50 г пушено пуешко месо, 100 г грозде
Никой не би оспорил полезните качества на гроздето признати от векове:
- Богато съдържание на плодови киселини, пектинови и багрилни вещества (антоциани), захари, витамини (В, С) и минерали (калий, натрий, калций).
- Подобрява храносмилането.
- Има благоприятен ефект при сърдечно и мозъчно-съдови заболявания, тъй като укрепва стените на кръвоносните съдове.
- Подсилва имунната система.
- Полезно е при хипертония, бъбречни проблеми, подагра, артрит, безсъние, възпаление на очите и т.н.
- 100 г грозде съдържат само 60 ккал.
- Сладките зърна увеличават отделянето на секрет от дихателните пътища и облекчават отхрачването, затова са полезни при бронхити.
- Терапията с грозде помага при цистит, болести на черния дроб и артрит.
Диета с грозде – примерно меню
Първи ден
Закуска: Плодова салата от 100 г грозде, 1/2 портокал, 1 с.л. овесени ядки, 1 ч.л. слънчогледови семки и 150 г нискомаслено кисело мляко
Втора закуска: 1 чаша сок от грозде
Обяд: 50 г пушено пуешко филе, 1 шепа счукани орехи, 100 г грозде
Вечеря: 300 г задушени зеленчуци, 100 г грозде, 1 портокал
Втори ден
Закуска: 1 купичка от 200 г нискомаслено кисело мляко, 1 с.л. лимонов сок, малко настъргана лимонова кора и 100 г грозде
Втора закуска: 1 чаша сок от грозде
Обяд: 1 купичка варен ориз, 100 г печена риба, 100 г грозде
Вечеря: 1 морков, 2 варени картофа, 100 г грозде
Трети ден
Закуска: 1 филийка пълнозърнест хляб, намазана с горчица, 50 г кашкавал и наредена с нарязани на половина гроздови зърна
Втора закуска: 100 г грозде
Обяд: 1 салата по избор, 100 г грозде
Вечеря: 200 г печено пилешко месо, 1/2 краставица, 1 домат, 100 г грозде
Четвърти ден
Закуска: 1 филийка пълнозърнест хляб с извара, наредена с нарязани на половина гроздови зърна
Втора закуска: 100 г грозде
Обяд: 1 варено яйце, 1 купичка нискомаслено кисело мляко със 100 г грозде и 1 с.л. мед
Вечеря: 200 г задушени броколи, 50 г пушено пуешко месо, 100 г грозде
Диета с грозде и ориз
Двата продукта са идеална комбинация за редуциране на телесното тегло, лесно “стопяват” възглавничките около талията – с диетата се губят всеки ден около 500 грама от тях.
Освен това и оризът, и гроздето доставят на организма витамини и минерални вещества, подпомагат отделянето на течностите в него, укрепват нервната система, облекчават дейността на сърцето и кръвообращението, регулират дейността на стомашно-чревния тракт.
Само след няколко дни обмяната на веществата функционира по-добре, подобрява се сънят, настроението, а козметичният ефект е в ползата на чистата и свежа кожа.
За да бъде още по-полезен, оризът се сварява така, че да остане на зрънца. Когато се спазва диетата, водата за ориза не се посолява.
Всеки ден:
За 5-те дни се препоръчват следните закуски и салати:
Сутрин:
І-вариант - 1 филия черен хляб, намазана с 5г маргарин или масло, 2 супени лъжици диетична извара или 20г кашкавал, няколко зърна грозде.
ІІ-вариант – 1 сварено яйце и зърна грозде.
10 часа:
200мл гроздов сок без захар.
Обяд:
Салата от зеленчуци, подправена с 2 чаени лъжички растително масло, малко оцет, подправки.
16 часът: 200мл прясно мляко(обезмаслено), 1 филия ръжен хляб и 50г грозде.
Напитки: През всички дни само по 2 чашки кафе или чай или минерална вода.
Първи ден:
Обяд: 100г печена или сварена риба, подправена с къри, плюс 30г сварен ориз, плюс 100г грозде.
Вечеря: 100г сварени моркови, 100г краве сирене (обезсолено), 150г грозде, салата.
Втори ден:
Обяд: Омлет от 2 яйца – изпържват се в тиган с тефлоново покритие без мазнина, 40г сварен ориз, 100г грозде.
Вечеря: Коктейл от плодове. Приготвя се от 1круша, 150г грозде, 1 ябълка, 100г сварен ориз.
Трети ден:
Обяд: 100г телешко месо се изпържва с малко растително масло, посипва се със ситно нарязан магданоз и се прибавя към него 30г сварен ориз. 100г грозде, салата.
Вечеря: Салата (според сезона), 150г грозде, 100г шунка.
Четвърти ден:
Обяд: 100г шунка, 100г бяло грозде.
Вечеря: Сваряват се 250мл обезмаслено прясно мляко с 50г ориз. Подправя се със мед или захарин, канела. 100г грозде.
Пети ден:
Обяд: 1 пилешко бутче (сварено или пушено) – подправяте с чесън и нарязан копър. 1 малка краставичка и 150г грозде.
Вечеря: Смесват се 50г сварен ориз със 100г грозде, резен лимон и салата според сезона.
Освен това и оризът, и гроздето доставят на организма витамини и минерални вещества, подпомагат отделянето на течностите в него, укрепват нервната система, облекчават дейността на сърцето и кръвообращението, регулират дейността на стомашно-чревния тракт.
Само след няколко дни обмяната на веществата функционира по-добре, подобрява се сънят, настроението, а козметичният ефект е в ползата на чистата и свежа кожа.
За да бъде още по-полезен, оризът се сварява така, че да остане на зрънца. Когато се спазва диетата, водата за ориза не се посолява.
Всеки ден:
За 5-те дни се препоръчват следните закуски и салати:
Сутрин:
І-вариант - 1 филия черен хляб, намазана с 5г маргарин или масло, 2 супени лъжици диетична извара или 20г кашкавал, няколко зърна грозде.
ІІ-вариант – 1 сварено яйце и зърна грозде.
10 часа:
200мл гроздов сок без захар.
Обяд:
Салата от зеленчуци, подправена с 2 чаени лъжички растително масло, малко оцет, подправки.
16 часът: 200мл прясно мляко(обезмаслено), 1 филия ръжен хляб и 50г грозде.
Напитки: През всички дни само по 2 чашки кафе или чай или минерална вода.
Първи ден:
Обяд: 100г печена или сварена риба, подправена с къри, плюс 30г сварен ориз, плюс 100г грозде.
Вечеря: 100г сварени моркови, 100г краве сирене (обезсолено), 150г грозде, салата.
Втори ден:
Обяд: Омлет от 2 яйца – изпържват се в тиган с тефлоново покритие без мазнина, 40г сварен ориз, 100г грозде.
Вечеря: Коктейл от плодове. Приготвя се от 1круша, 150г грозде, 1 ябълка, 100г сварен ориз.
Трети ден:
Обяд: 100г телешко месо се изпържва с малко растително масло, посипва се със ситно нарязан магданоз и се прибавя към него 30г сварен ориз. 100г грозде, салата.
Вечеря: Салата (според сезона), 150г грозде, 100г шунка.
Четвърти ден:
Обяд: 100г шунка, 100г бяло грозде.
Вечеря: Сваряват се 250мл обезмаслено прясно мляко с 50г ориз. Подправя се със мед или захарин, канела. 100г грозде.
Пети ден:
Обяд: 1 пилешко бутче (сварено или пушено) – подправяте с чесън и нарязан копър. 1 малка краставичка и 150г грозде.
Вечеря: Смесват се 50г сварен ориз със 100г грозде, резен лимон и салата според сезона.
xoxo Sissie ^^
0 коментара:
Публикуване на коментар